Het Weer

 • Op uitgebreide schaal sneeuw
  Verwachting voor vandaag en morgen

  Het is bewolkt en in een groot deel van het land sneeuwt het. In een strook van Zeeland via het westen en midden naar Drenthe valt 10-15 cm, elders 5-10 cm. In de kustgebieden kan de sneeuw door de wind opwaaien. In het zuidoosten valt eerst af en toe regen, later in de avond gaat het daar weer sneeuwen en valt nog circa 2 cm. Op het grensgebied tussen de regen en sneeuw kan ook ijsregen of ijzel voorkomen. Later in de avond verplaatst het sneeuwgebied zich oostwaarts en wordt het in het westen droog. De temperatuur ligt op de meeste plaatsen rond het vriespunt. In het midden en zuiden van Limburg is het tijdelijk 7 graden. De wind is noordoost matig, tot vrij krachtig en aan de kust krachtig tot hard.

  Vannacht wordt het van het westen uit droog. Het klaart wat op en in de kustprovincies komt een enkele winterse bui voor. Plaatselijk is het glad door sneeuwresten en/of bevriezing. Aan zee loopt de temperatuur op naar 5įC, in het binnenland ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. De noordwestenwind is matig, aan de kust (vrij) krachtig.

  Morgenochtend is het half tot zwaar bewolkt met enkele regenbuien, mogelijk met natte sneeuw. In de loop van de middag klaart het op en wordt het op de meeste plaatsen droog. Maxima komen uit rond 3įC en er staat een zwakke tot matige westelijke wind. (Bron: KNMI)

  Uitgifte: 11/12/2017 17.22 uur LT

    

Video

live radio

Ads